Acties – Stichting Laka

Inhoud syndiceren Acties – Stichting Laka
Documentatie- en onderzoekscentrum kernenergie
Bijgewerkt: 16 uur 36 min geleden

Fietsend door Duitsland: Dem Ausstieg entgegen

wo, 07/20/2022 - 00:19

Sinds anderhalve week wordt er door een groep antikernenergie-activisten door Duitsland gefietst: dem Ausstieg entgegen. Ze startten op 9 juli in het Belgische Tihange en willen, 1200 km verder, op 31 juli in Gorleben arriveren. Afgelopen weekend deed de fietstocht even Nederland aan: een uitstapje naar de Urenco uraniumverrijkingsfabriek in Almelo. Tenslotte ook voor een derde eigendom van Duitse bedrijven. In Enschede wachtten vrijdagmiddag een groepje Nederlandse fietsers de Duitse groep op die ‘s morgens gestart waren in Ahaus en via Urenco Gronau op weg waren naar Almelo. Samen werden de laatste 25 km gefietst en werd in Almelo een korte manifestatie gehouden.

https://twitter.com/DonaldPols/status/1548028409292304386

Na toespraken over de Duitse Ausstieg, Urenco en de kernenergieplannen in Nederland (en wat interviews aan de lokale media) werden de laatste paar kilometers gefietst naar het NIVON-huis, waar de groep overnachtte. ‘s Avonds was er een optreden van Paco Plumtrek. De volgende morgen vertrok men vroeg naar de kerncentrale in Lingen, een van de drie die nog in bedrijf zijn en eind dit jaar gesloten worden.
Later deze zomer is er ook nog een dergelijke fietstocht in het zuiden van Duitsland: start op 13 augustus in Kahl/Main en eindigend op 4 september in Freiburg.

Categorieën: Acties